Deutsche Bank Search
Primary Navigation:

Rapporten

Footer Navigation:
Last Update: 29.11.2016
Copyright © 2020 Deutsche Bank AG, Frankfurt am Main

 

European Private Equity Outlook 2014

Roland Berger Strategy Consultants
Februari 2014

Het onderzoek ‘European Private Equity Outlook 2014’ laat zien welke verwachtingen private equity experts hebben in relatie tot hun activiteiten in de Europese acquisitiemarkt. Het overgrote deel (82%) van de respondenten is optimistisch over de huidige markt en verwacht ten opzichte van 2013 dan ook een stijging in het aantal fusie- en overnametransacties waarbij private equity betrokken is. Volgens het rapport zullen private equity investeerders zich dit jaar vooral richten op nieuwe investeringen en in iets mindere mate op portfolio-ontwikkeling – in 2013 was precies het omgekeerde het geval.

European Private Equity Outlook 2014

 

The Dutch Deloitte CFO Survey – Ready for growth

Deloitte Nederland
Januari 2014

In de Q4 2013 CFO Survey worden Nederlandse CFO’s gevraagd naar hun visie op risico, financiering en M&A. Nederlandse CFO’s zijn 2014 positief ingegaan. Het optimisme over financiële vooruitzichten is gestegen naar 35% en ruim 30% vindt dat onzekerheid over de economie op een normaal niveau ligt – een sterke stijging in vergelijking met de 11% in Q2. De outlook van CFO’s op de M&A markt blijft zeer positief. De overall conclusie van het rapport is dat CFO’s er weer klaar voor zijn om het pad naar groei te bewandelen.

CFO Survey - Ready for growth

 

Zephyr Annual M&A Report – Global

Bureau van Dijk / Zephyr
2013

Het Annual M&A Report van Zephyr toont aan de hand van een groot aantal tabellen en grafieken hoe verschillende aspecten van de wereldwijde M&A markt zich in 2013 hebben ontwikkeld. Het totale volume aan M&A activiteiten daalde licht ten opzichte van 2012, maar de wereldwijde M&A waarde steeg in 2013 naar het hoogste niveau sinds 2009. Met name dankzij positieve resultaten in Centraal- en Oost-Europa, Noord-Amerika en West-Europa – enigszins tegengegaan door dalingen in Azië en het Midden-Oosten.

Zephyr Annual M&A Report – Global