Deutsche Bank Search
Primary Navigation:

Rapporten

Emerging Markets 2014 Outlook - Diverging Markets

Deutsche Bank Global Markets Research
December 2013

De onderzoekers schetsen dat het ‘gouden tijdperk’ voor investeringen in Emerging Markets (EM) achter ons ligt, maar dat het onjuist is om deze teruggang te generaliseren. De toekomst van EM is er met name een van ‘divergence’; niet van collectieve ‘underperformance’, stelt het rapport. Sommige economieën, zoals Brazilië, Rusland en Zuid-Afrika, zullen het zwaar krijgen, maar in Azië – met name China en India – blijven de vooruitzichten overwegend positief.  De EM Outlook 2014 bevat een reeks ‘special reports’, waaronder ‘Rates in 2014’, Sovereign Credit in 2014’, ‘FX in 2014’ en ‘Foreign Demand for EM Local Currency Debt’. Het rapport geeft verder per land aan wat de mogelijkheden zijn op het gebied van financial market products (valuta, rente, money market); de zogenoemde EM guide.

Emerging Markets 2014 Outlook

China: Themes and Strategy for 2014

Deutsche Bank Global Markets Research
Januari 2014

Volgens de onderzoekers zal er in 2014 in China een aantal hervormingen worden doorgevoerd die de groei bevorderen en zal er sprake zijn van een cyclisch economisch herstel. Het Markets Research rapport behandelt zes belangrijke thema’s voor investeerders:
  1. herstel van export;
  2. herstel van capex;
  3. deregulering;
  4. financiële hervormingen;
  5. hervormingen sociale zekerheid;
  6. nieuwe antivervuiling initiatieven.

China: Themes and Strategy for 2014

2014 Outlook: Let the Second Gold Rush Begin

Deutsche Bank Global Markets Research
Januari 2014

Uit dit sectorraport van Deutsche Bank blijkt dat het aandeel van zonne-energie de komende jaren flink zal toenemen. De onderzoekers spreken zelfs over een “second gold rush” en voorspellen dat er in 2014 ongeveer 46 gigawatt aan zonne-energie bij wordt geplaatst. Inmiddels heeft de bank deze voorspelling voor 2014 al met 26% naar boven bijgesteld vanwege de groeiende vraag. In 2013 kwam het aandeel van de totale vraag naar zonne-energie voor 45 tot 50 procent uit China en Japan. De verwachting is dat deze vraag blijft toenemen. Hetzelfde geldt voor de Verenigde Staten. Volgens de onderzoekers zitten ‘opkomende’ zonne-energie markten als India, Australië, Zuid-Afrika en Mexico tegen netpariteit aan. Dit houdt in dat zonne-energie even goedkoop of goedkoper is in vergelijking met fossiele energie.

2014 Outlook: Let the Second Gold Rush Begin

 

Footer Navigation:
Last Update: 29.11.2016
Copyright © 2020 Deutsche Bank AG, Frankfurt am Main