Deutsche Bank Search
Primary Navigation:
Secondary Navigation:
 

Brazilië en Colombia

Op dinsdag 28 mei houden Het Financieele Dagblad en Deutsche Bank de vierde bijeenkomst in de debatreeks Crossing Continents. Het vizier is dit keer gericht op kansen voor Nederlands ondernemers in groeimarkten Brazilië en Colombia.

Brazilië is het vijfde grootste land in de wereld met een stabiele economische groei. Verwacht wordt dat Brazilië de komende jaren landen als Frankrijk, Canada en Engeland voorbij zal streven en in 2030 op de zevende plek van grootste economieën in de wereld zal staan. Daarnaast organiseert het land in 2014 het WK Voetbal en in 2016 de Olympische Spelen. Dit brengt volop kansen met zich mee.

In 2010 is een vrijhandelsakkoord gesloten tussen de Europese Unie en Colombia. Hierdoor is de handel in verschillende branches (o.a. industrie en visserij) volledig vrijgegeven. Dit is gunstig voor Nederlandse ondernemers want de Rotterdamse haven is een voorname bestemming voor Colombia. Colombia importeert momenteel voornamelijk telecomapparatuur, medische producten, transport en machines uit Nederland. In 2008 exporteerde Nederland voor EUR 264 miljoen naar Colombia en in 2011 was dit EUR 325 miljoen.

Sprekers tijdens de bijeenkomst zijn o.a. Louwrens Dijkstra, voormalig CEO van Hyva, Martijn van Rheenen, CEO en partner van investeringsmaatschappij Momentum Capital, Rob Heim van het Friese waterzuiveringsbedrijf Paques en Jokke de Wit, initiator van de OranjeCamping. Cees Hamming zal namens Deutsche Bank in een vraaggesprek met de gespreksleider de inleiding verzorgen. De bijeenkomst vindt plaats in de Amsterdam Wharf. .

Meer informatie over deze bijeenkomst vind je op www.fd.nl/crossingcontinents.

Media-aandacht
Meer informatie

Advertentie's FD


Footer Navigation:
Last Update: 28.1.2014
Copyright © 2019 Deutsche Bank AG, Frankfurt am Main