Deutsche Bank Search
Primary Navigation:

Nieuws

01 april 2010

Deutsche Bank rondt de aankoop van delen van ABN AMRO af

Deutsche Bank is nu de vierde grootste zakenbank in Nederland

Deutsche Bank heeft 1 april 2010 de afronding aangekondigd van de aankoop van delen van de zakenbank van ABN AMRO in Nederland voor een bedrag van Euro 700 miljoen in cash. De afsluiting van de transactie volgt na de recente goedkeuring door de Europese Commissie en andere instanties.
Deutsche Bank was al een belangrijke aanbieder van diensten op het gebied van zakelijk investeren en bankieren in Nederland. Door de transactie is Deutsche Bank nu de vierde zakenbank van Nederland geworden.

De onderdelen die zijn overgenomen, gaan de merknaam Deutsche Bank voeren. Ze worden onderdeel van de Global Transaction Banking (GTB) divisie. Het gaat om:
• Twee kantoren in Amsterdam en Eindhoven voor zakelijke klanten;
• 13 kantoren die zich met name richten op klanten uit het midden- en kleinbedrijf (MKB);
• De zakelijke activiteiten van Hollandsche Bank Unie N.V. (HBU), gevestigd in Rotterdam.
• De drie bovengenoemde onderdelen zullen meteen verder gaan onder de naam Deutsche Bank Nederland N.V.;
• IFN Finance B.V., een factoring bedrijf dat bestaat uit het Nederlandse deel van ABN AMRO’s factoring bedrijf de IFN Group.

Door deze overname verwelkomt  Deutsche Bank meer dan 34.000 nieuwe cliënten en 1.300 nieuwe collega’s.

Werner Steinmueller, Hoofd Global Transaction Banking en lid van het Group Executive Committee van Deutsche Bank: “Nederland is door deze aankoop een belangrijke markt geworden voor onze zakelijke activiteiten. Dit is een belangrijke stap in onze groeistrategie die gericht is op het Europese midden- en kleinbedrijf en de beursgenoteerde midcaps.back

Footer Navigation:
Last Update: 18.12.2014
Copyright © 2019 Deutsche Bank AG, Frankfurt am Main