Deutsche Bank Search
Primary Navigation:

Nieuws

15 april 2011

Eerste Concertgebouw Young Talent Award naar Lucas en Arthur Jussen

Lucas en Arthur Jussen zijn de winnaars van de eerste Concertgebouw Young Talent Award, een gezamenlijk initiatief van Deutsche Bank en Het Concertgebouw. Deze nieuwe prijs voor jong talent zal worden uitgereikt tijdens Het Concertgebouw Diner op 8 juni 2011. Tijdens dit besloten diner zal tevens de Concertgebouw Prijs worden uitgereikt aan een op een later tijdstip bekend te maken laureaat.

De Concertgebouw Young Talent Award bestaat uit een kunstwerk, een studiebeurs van €5.000,-, en een actieve inzet van Het Concertgebouw om de laureaten langs de belangrijkste Europese concertzalen te leiden, bijvoorbeeld in de bekende serie Rising Stars.

Sinds januari 2011 zijn Het Concertgebouw en Deutsche Bank een exclusief partnership aangegaan voor een periode van ten minste 5 jaar. Dit partnership richt zich met name op de activiteiten die Het Concertgebouw ontwikkelt op het gebied van educatie en participatie. Ook wordt ingezet op de ontwikkeling van jong talent, ondermeer door het instellen van deze Concertgebouw Young Talent Award. De prijs zal worden uitgereikt door Maarten van Berckel, Chief Country Officer Nederland van Deutsche Bank.

Arthur en Lucas Jussen treden al sinds hun jonge jaren met veel succes op in de Kleine - en Grote Zaal van Het Concertgebouw. Hun ster is nog steeds rijzende: hun debuut-CD bij Deutsche Grammophon overtrof alle verkoopsuccessen, en ook in het buitenland maakt het duo steeds meer naam. Het Concertgebouw hoopt met de toekenning van de Concertgebouw Young Talent Award de ontwikkeling van hun internationale carrière te ondersteunen.

Simon Reinink, Algemeen Directeur Het Concertgebouw NV:
Lucas en Arthur Jussen zijn gezegend met een uniek talent. De pianisten zijn stevig geworteld in de klassieke traditie, en voeden hun bevlogenheid door samenwerking met toonaangevende medemusici en leraren. Tegelijkertijd geven zij op een geheel eigentijdse wijze vorm aan klassieke muziek. Daarbij weten ze zowel het bestaande als een geheel nieuw publiek te inspireren.

Maarten van Berckel, Chief Country Officer Nederland Deutsche Bank AG:
De broers Jussen zijn er in geslaagd een heel nieuwe generatie muziekliefhebbers aan zich te binden. Ze tonen zich daarbij ware ambassadeurs voor de klassieke muziek. Het enthousiasmeren van mensen voor klassieke muziek is precies wat Het Concertgebouw en Deutsche Bank in hun samenwerking voorstaan. Daarom passen zij perfect in de jong talent-ontwikkeling die wij met ons partnership beogen.

Fotografie: Marco Borggreve

www.concertgebouw.nlback

Footer Navigation:
Last Update: 18.12.2014
Copyright © 2019 Deutsche Bank AG, Frankfurt am Main