Deutsche Bank Search
Primary Navigation:

Nieuws

28 maart 2014

Onderzoek Deutsche Bank naar waarde Twitter

In een onderzoek van 24 maart 2014 van Deutsche Bank Global Markets Research wordt antwoord gegeven op de vraag of het nog interessant is om te investeren in Twitter. De onderzoekers geven een positief koopadvies voor aandelen Twitter en verwachten dat, na een periode van dalende groei, het aantal gebruikers dit jaar weer zal toenemen.

De onderzoekers van Deutsche Bank vroegen 1.100 Twitter-gebruikers, voormalige gebruikers en personen die Twitter nog nooit hadden gebruikt wat de redenen zijn om niet (meer) te Twitteren en waarom ze weer zouden terugkeren.

‘De informatie krijg ik al ergens anders’ werd het vaakst genoemd als antwoord op te vraag waarom men geen gebruik (meer) maakt van Twitter (82%). Ruim 80% van de ondervraagden koos voor ‘Als er betere filtermogelijkheden zijn’ als belangrijkste reden om eventueel weer terug te keren.

Ondanks de dalende groei heeft Twitter volgens de laatste kwartaalcijfers wereldwijd 241 miljoen actieve gebruikers per maand.

Als u interesse heeft in het volledige rapport met alle onderzoeksresultaten, dan kunt u contact opnemen met Elsbeth Ketting (+31(20)-555 4429 / elsbeth.ketting@db.com).back

Footer Navigation:
Last Update: 18.12.2014
Copyright © 2019 Deutsche Bank AG, Frankfurt am Main