Deutsche Bank Search
Primary Navigation:

Nieuws

07 mei 2014

Onderzoek Deutsche Bank naar Big Data

In een onderzoek van 5 mei 2014 van Deutsche Bank Research wordt aandacht besteed aan de kansen en bedreigingen die samenhangen met de inzet van ‘big data’.

In het rapport getiteld ‘Big data – The untamed force’ beschrijven de onderzoekers hoe bedrijven met de inzet van big data hun productiviteit kunnen vergroten, kosten kunnen reduceren en communicatie met klanten kunnen optimaliseren. Ze wijzen ook op de risico’s: ‘information overload’, afbrokkelende datasoevereiniteit en misbruik van persoonlijke data – zaken die volgens de onderzoekers het vertrouwen in digitale kanalen ernstig schaden en remmend werken op innovatie en groei.

Ondanks de kanttekeningen is de ‘big data beweging’ niet te stoppen, aldus het rapport. De vraag is nu hoe er een effectief regelgevend kader gecreëerd kan worden waarin state-of-the-art technologie kan floreren. Het succes van Duitsland en de EU op het gebied van sensortechnologie, biometrie en gegevensbescherming biedt deze gemeenschappen de mogelijkheid om internationaal een leidende rol te nemen in de ontwikkeling van veilige IT-infrastructuren.

- - - - - - - - - - - - - - -
Deutsche Bank Research – Current Issues: Digital economy and structural change
Big data – The untamed force
Mei 2014

 

 back

Footer Navigation:
Last Update: 18.12.2014
Copyright © 2020 Deutsche Bank AG, Frankfurt am Main