Deutsche Bank Search
Primary Navigation:

Nieuws

27 mei 2014

Wat kost een taxiritje in New Delhi?

Hoe verschillen prijzen voor bepaalde goederen en diensten wereldwijd gezien? In een onderzoek van 9 mei 2014 geven onderzoekers van DB Research antwoord op uiteenlopende vragen, zoals ‘Welke grote economie is relatief gezien het goedkoopst?’ maar ook op minder serieuze vragen, zoals ‘In welke stad ben je het meeste geld kwijt aan een date?’.  

Het rapport, getiteld ‘Mapping the World’s Prices 2014’, baseert zich op prijsgegevens die online beschikbaar zijn. Deze enquêtemethode heeft zijn beperkingen, maar levert volgens de onderzoekers toch een redelijk beeld op van mondiale prijsverschillen.

De onderzoekers kijken naar drie vaste categorieën: ‘The Weekend Getaway Index’, ‘The Cheap Date Index’ en de ‘Graduate Recruitment Index’. Kuala Lumpur en Mumbai zijn de goedkoopste bestemmingen voor een weekendje weg – Sydney is de duurste. Londen is de duurste stad voor een filmdate, steden in India zijn het voordeligst. Afgestudeerden met een MBA zijn het goedkoopst om in te huren in Johannesburg.

Klik voor het volledige rapport op de link hieronder.
--------------------------------------------------------------------------------
DB Research
The Random Walk: Mapping the World’s Prices 2014
2014
--------------------------------------------------------------------------------back

Footer Navigation:
Last Update: 18.12.2014
Copyright © 2019 Deutsche Bank AG, Frankfurt am Main