Deutsche Bank Search
Primary Navigation:

Nieuws

21 november 2014

Succesvolle connecties op de DACT 2014

Voor Deutsche Bank en haar genodigden begon het jaarlijkse finance evenement van de Dutch Association of Corporate Treasurers (DACT) in Hotels van Oranje in Noordwijk zeer vroeg op de ochtend van vrijdag 14 november met een exclusieve workshop rondom het thema ‘Connect to succeed’.

Edwin Hartog, Head of Cash Management Corporates Deutsche Bank (foto links), heette de 68 deelnemers welkom in een snel veranderende wereld waarin (ook) banken hard moeten werken om bij te blijven. In zijn openingswoord onderstreepte Hartog dat bedrijven nu meer dan ooit verbonden (‘connected’) moeten blijven met de markt en met klanten.

      

Gastspreker Farid Tabarki (foto rechts), trendwatcher van het jaar 2012-2013 en vaste columnist van het FD, besprak twee grote ontwikkelingen in die snel veranderende wereld: radicale decentralisatie en radicale transparantie. Met voorbeelden als Airbnb en Uber illustreerde hij een beweging naar een nieuwe economische ordening – een Do It Yourself (DIY) cultuur – waarin er nieuwe oplossingen worden bedacht voor bestaande en nieuwe problemen.

Met de opkomst van radicale transparantie – ondermeer als gevolg van de toepassing van big data – ontstaat er volgens Tabarki ook een ‘reputatie economie’ waarin reputatie steeds belangrijker wordt en privacy niet bestaat. Hij concludeert dat het nieuwe systeem vraagt om flexibiliteit en samenwerking. Veel bedrijven zitten echter vast in door henzelf gecreëerde structuren. We moeten flexibel worden in de manier waarop we leven, werken en wonen en vooral goed naar elkaar luisteren.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Het DB Research rapport, 'Fintech – the digital (r)evolution in the financial sector’, zet uiteen dat technologiebedrijven de concurrentie aangaan met grote banken op het gebied van sparen en online betalen. Met behulp van big data zijn tech bedijven in staat om hypergepersonaliseerde service te bieden. De onderzoekers adviseren banken om ‘innovation therapy’ te ondergaan en een ‘all-encompassing’ digital strategy’ te ontwikkelen. Tegelijkertijd concludeert het rapport dat, ondanks de toegenomen concurrentie, traditionele financiële dienstverleners nog steeds lange termijn voordelen hebben, zoals expertise op het gebied van riskmanagement en wet- en regelgeving.

Lees of download hier de white papers die Deutsche Bank heeft gepresenteerd op de DACT Treasurybeurs 2014.

     back

Footer Navigation:
Last Update: 28.1.2015
Copyright © 2020 Deutsche Bank AG, Frankfurt am Main