Deutsche Bank Search
Primary Navigation:

Investeren in de samenleving

Kansen creëren

De basis van de maatschappelijke betrokkenheid van Deutsche Bank bestaat uit het helpen van mensen bij het opzetten van structuren waarmee ze in hun eigen behoeften kunnen voorzien. Dit doen we overal ter wereld waar we actief zijn.

We concentreren ons met onze projecten in de strijd tegen armoede op het duurzaam verstevigen van lokale maatschappelijke structuren. Dankzij onze onbetwiste expertise als financieel instituut zijn we in staat om kansen te creëren voor veel mensen. Bovendien zorgen we met ad-hoc donaties voor snelle, onbureaucratische hulp om de noden in rampgebieden direct te verlichten. We moedigen onze medewerkers aan om deze projecten als vrijwilliger te steunen. We zijn er dan ook trots op dat veel medewerkers wereldwijd voor deze vorm van betrokkenheid kiezen.

Meer informatie over de projecten van Deutsche Bank vindt u op onze internationale website.

Kunst & Muziek

Deutsche Bank heeft een lange traditie in het ondersteunen van kunst & muziek. We zijn van mening dat kunst & muziek de belangrijkste bronnen van creativiteit en inspiratie zijn. Zij stellen de geest open voor innovatieve oplossingen. Door samen te werken met toonaangevende culturele partners probeert Deutsche Bank de culturele rijkdom voor iedereen, zowel kinderen als volwassenen, toegankelijk te maken.

De Deutsche Bank Collection behoort tot één van ‘s werelds grootste en meest belangrijkste corporate kunstcollecties. Naast het verder uitbreiden van deze collectie komt onze betrokkenheid bij kunst en muziek ook tot uitdrukking in de langdurige samenwerkingsverbanden met partners als de Solomon R. Guggenheim Foundation in New York, het Deutsche Guggenheim in Berlijn en het Berliner Philharmoniker orkest. Ook werkten we samen met Het Koninklijk Concertgebouw.

Vrijwilligerswerk: persoonlijke ontwikkeling

Deutsche Bank wil niet alleen een bijdrage leveren aan de samenleving door het geven van financiële steun, maar ook door de handen uit de mouwen te steken. Bijvoorbeeld door tijdens de landelijke 'Week van het geld' een aantal gastlessen te verzorgen op basisscholen om kinderen al op jonge leeftijd financieel bewust te maken en de basis te leggen voor financiële zelfredzaamheid op latere leeftijd. Daarnaast ondersteunen we een woonzorgcentrum voor ouderen in Amsterdam Zuidoost bij diverse activiteiten en zetten we ons in om sponsorgeld binnen te halen door het leveren van sportieve prestaties. Ieder initiatief, ‘practical en hands-on’, draagt bij aan de maatschappij en aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Dit wordt door Deutsche Bank aangemoedigd en gesteund.

Alpe d’Huzes

Eén van de vrijwilligersinitiatieven waaraan Deutsche Bank zich in Nederland sinds 2010 heeft gecommitteerd, is het wielerevenement Alpe d’HuZes. Daarbij zetten medewerkers van Deutsche Bank zich in om de L’Alpe d’Huez al fietsend of lopend te beklimmen en zo geld in te zamelen voor het onderzoeksfonds van KWF Kankerbestrijding.

Footer Navigation:
Last Update: 30.8.2019
Copyright © 2020 Deutsche Bank AG, Frankfurt am Main