Deutsche Bank Search
Primary Navigation:

Deutsche Bank Internet Bankieren

Deutsche Bank Internet Bankieren is een online applicatie voor het managen van uw betalingsverkeer.

Helpdesk onlinebankieren

Amsterdam:
+31(20) 555 49 50

Eindhoven:
+31(40) 798 35 10


 • Veilig Internetbankieren

  Bij het regelen van uw bankzaken staat het begrip veiligheid voorop en Deutsche Bank doet er alles aan om u veilig te laten bankieren. Om dit optimaal te waarborgen is het van groot belang dat u zelf ook alert blijft en nooit uw gegevens vrijgeeft aan derden.
  Criminelen raken meer en meer geinteresseerd in fraude via Internet Bankieren. Zij proberen methoden te vinden om uw geld weg te sluizen. Houd daarom alle codes van Internet Bankieren geheim. Wij zullen daar nooit om vragen!
  Hierbij een overzicht van tips, uitleg en maatregelen om misbruik tegen te gaan.

  Fraude via email en telefoon (Phising)

  Internetcriminelen sturen een valse e-mail of sms. Het lijkt dan alsof de e-mail verstuurd is door Deutsche Bank of een andere bank. In een valse e-mail vragen de internetcriminelen u bijvoorbeeld via een link naar een nepsite van de bank te gaan.

  Op die nepwebsite moet u dan persoonlijke gegevens of pincodes, inlogcodes voor Internet Bankieren en adres- en telefoongegevens registreren.
  Ook komt het steeds vaker voor dat internetcriminelen klanten van Nederlandse banken opbellen. De criminelen zeggen dat ze voor Deutsche Bank of een andere bank werken. Vervolgens vragen ze naar uw persoonlijke inlogcodes voor Internet Bankieren.

  Wat kunt u doen om dit te voorkomen?
  • Geef nooit iemand uw codes. Gebruik deze (beveiligings)codes alleen zelf en maak deze niet aan anderen bekend. Dus ook niet aan uw partner, familie, vrienden, zaakwaarnemers, medewerkers van de bank, of mensen die zich voordoen als medewerker van de bank. Ook de codes die in uw Digipas verschijnen en de code die u op uw computerscherm ziet in
  • Internet Bankieren zijn privé (net als uw pincode), want ze geven toegang tot uw geld.
   Zorg dat anderen de codes niet kunnen zien als u deze intoetst, bijvoorbeeld op uw computer, mobiele telefoon of uw Digipas.
  Fraude via software op uw computer

  Er zijn verschillende virussen in omloop waarmee criminelen proberen toegang te krijgen tot uw computer. De software (malware) wordt ongemerkt op uw computer geïnstalleerd. Dit kan gebeuren door een onveilige website of door het openen van een bijlage of link in een e-mail op uw computer. Bij internetbankieren gebruiken criminelen malware vooral voor het beïnvloeden van normale processen en het stelen van informatie zo ook dus uw bankgegevens.

  Wat kunt u doen om dit te voorkomen?
  • Zorg in ieder geval voor een goede bescherming tegen kwaadaardige software. Controleer regelmatig of er updates beschikbaar zijn voor uw besturingssysteem en software (apps, virusscanner en internetbrowser) en installeer deze wanneer beschikbaar.
  • Controleer uw Plug-ins (dit zijn aanvullingen op computerprogramma's. Voorbeelden hiervan zijn Adobe Reader, Adobe Flash, Microsoft Silverlight, Java).
  Veiligheidsregels

  U vermindert de kans om slachtoffer te worden van fraudeurs als u zich aan de veiligheidsregels houdt voor elektronisch bankieren en betalen:

  • Houd uw beveiligingscodes geheim.
  • Zorg dat nooit een ander uw digipas en bankpas gebruikt.
  • Zorg voor een goede beveiliging van uw apparatuur.
  • Controleer uw bankrekening.
  • Meld incidenten aan Deutsche Bank en volg de aanwijzingen op.
  Altijd dezelfde werkwijze

  Deutsche Bank gebruikt altijd dezelfde werkwijze voor het inloggen, het goedkeuren van betalingen, etc bij Internet Bankieren. Wijkt verder uw gebruikelijke wijze van inloggen in Internet Bankieren af? Stop dan met het doen van uw bankzaken. Probeer het op een andere computer opnieuw of probeer het later nog een keer. Als u dan weer een afwijkende werkwijze ziet, neem dan contact met ons op.

  Meer informatie over veilig bankieren en de veiligheidsregels vindt u op www.veiligbankieren.nl.

Footer Navigation:
Last Update: 2.1.2018
Copyright © 2019 Deutsche Bank AG, Frankfurt am Main